Najava
2. "VELEŽ CUP"
 Multimedija
Pripreme plivača pred turnir u Trebinju
Srijeda, 18. Maja 2016.

Novi trener Plivačkog kluba Velež je Borut Petrić, najbolji plivač s područja bivše Jugoslavije. To je predstavljeno na pres konferenciji upriličenoj u Centru za kulturu Mostar koja je osim predstavljanja novog trenera organizirana i povodom dolaska Amine Kajtaz,  članice PK Velež i državne prvakinje.

Na konferenciji je upriličeno potpisivanje ugovora između trenera Boruta Petrića i predsjednika PK Velež Zlatka Duževića. Cilj dolaska Petrića u Velež je da poboljšamo plivanje u našem gradu i da naši plivači i plivačice što bolje predstave naš grad na svojim natjecanjima“, kazao je Dužević

„Sudbina je tako htjela da je prije dvije godine Amina došla u Dubrovnik trenirati. Ona je htjela da ja dođem u Mostar. Tu sam najviše da pomognem klubu da dođe na ono što je nekada bio ali i da pomognem Amini da što bolje otpliva i ovo Europsko prvenstvo i da rezultatima sa tog prvenstva potvrdi svoj odlazak na Olimpijske igre u Rio. Smatram da to ne bi trebao biti nikakav problem, ali to sve zavisi od vremena i njenog raspoloženja i raspoloženja drugih pa ćemo vidjeti, ja se nadam najboljem. U ovom trenutku ona je daleko najbolja plivačica u BiH i tu ćemo poziciju učvrstiti sa što boljim rezultatima. U mojoj trenerskoj karijeri nisam trenirao tako vrijednu i skoncentriranu plivačice poput Amine. Užitak je raditi s njom.“, kazao je Petrić, te dodao da se tiho nada barem polufinalu i Amininom ulasku među šesnaest u Europi.

Borut Petrić (rođen 28 prosinca 1961 u Kranju , Slovenija ) je bivši slovenskislobodno plivač , koji je predstavljao Jugoslaviju u tri uzastopna ljetne Olimpijade , s početkom u 1976. brat plivačica Darjan Petrić , osvojio je srebrnu medalju u muškoj 1500 m slobodno na Svjetskom prvenstvu plivanju 1978. u Berlinu . Petrić je bio najmlađi sudionik (14 godina, 325 dana) na Ljetnim olimpijskim igrama 1976. godine u Montrealu, Kanada . 

 

On je također osvojio zlatnu medalju na 400 m slobodno u 1981. U istoj godini, Petrić dobio je Zlatni značke nagradu za najboljeg sportiste u Jugoslaviji .U bogatoj plivačkoj karijeri osvojio je tri zlata i dva srebra na Mediteranskim igrama u Splitu 1979., a zlato na Igrama u Casablanci 1983. godine. Ima i broncu na Europskom prvenstvu u švedskom Jonkopingu 1977. godine (1500 metara slobodno). Slovenski stručnjak je predstavljao bivšu državu na tri uzastopne Olimpijske igre, a na svojim prvim Igrama u Montrealu 1976.

 

 

 

 Galerija


 Donacije

Žiro račun:
1546002000452835
Intesa Sanpaolo Banka

 Anketa

Da li Vam više odgovaraju termini škole plivanja vikendom (subota i nedjelja) ili radnim danima (ponedjeljak-utorak)?

sponz
Sponzori