O KLUBU

Plivacki klub Velež osnovan je 1952. godine. Od osnivanja pa do danas kroz klub je prošlo na desetine hiljada djece, od kojih je dosta njih izašlo kao vrhunski sportaši i kao takvi ovaj grad predstavili u najboljem svijetlu svuda po svijetu. Svima nama je jasno šta znaci baviti se sportom, a to podrazumijeva voditi zdrav i uredan život, sticati radne navike, razvijati takmicarski duh i jacati samopouzdanje.

Članstvom u P.K.“Velež“, djeci se daje mogucost da se druže, putuju i upoznaju plivace i kulturu drugih gradova van naše države.Svaka generacija je podarila našem gradu bar po jednog ili dva državna prvaka u ovom sportu. Naši plivači(ce) cak i na internacionalnim mitinzima postižu vrhunske rezultate, cemu svjedoce i brojne medalje i priznanja.

Plivacki klub "Velež" je imao pauzu u radu za vrijeme, i poslije rata u BiH. Plivacki klub je reaktiviran 2001 godine od strane Marine Balic koja i sada radi kao trener, i dokazano je koliko radi , koliko ima talenata medu djecom u našem gradu. Kao i mnogi sportski klubovi, veoma teško egzistiramo. Uglavnom se finansiramo od pomoci roditelja i donacijama ljubitelja sporta. Zimi radimo u Gradskoj banji, a ljeti na gradskom bazenu. Uprkos teškoj finansijskoj situaciji, djecu i njihovo zdravlje stavljamo na prvo mjesto. Svake godine, uz pomoc Gradske uprave, pomažemo izbjegloj i raseljenoj djeci, kao i odraslima, u savladavaju tehnike plivanja. Najzainteresovanije od njih ukljucujemo u plivacki klub i dajemo im mogucnost zdravog odrastanja u našem gradu.
Zajedno
Interes za ovaj sport je veoma veliki, ali nam uslovi za rad (bazen u kojem treniramo je veoma mali – 12,5 m) ne dopuštaju da imamo veci broj clanova kluba. I pored mnogobrojnih zavidnih rezultata kako na državnom, tako i na internacionalnom nivou, naš najveci uspjeh je što smo ujedinili djecu cijelog grada, a veliki ponos nam je što smo jedini multietnicki klub u Mostaru.

STATISTIKA I NEKE VAŽNE ČINJENICE

67

GODINA OD OSNIVANJA KLUBA

150+

OSVOJENIH MEDALJA

9900+

DJECE PROŠLO KROZ ŠKOLU

70+

MITINGA I MANIFESTACIJA

ŽELIŠ NAUČITI PLIVATI?

Onda si na pravom mjestu! PRIJAVI SE ODMAH I NAUČI PRAVILNO TEHNIKE PLIVANJA

NAŠI PARTNERI I SPONZORI

Lajk našu stranicu!

4010

Pratite nas

2500

GLEDAJTE NAS

3841
TOP